Monta oksaa -kirja tarkastelee ruotsinsuomalaisten siirtolaisten elämää, kulttuuria ja identiteettiä 1960-luvulta nykypäivään. Kirjan ytimen muodostavat eri aikoina Ruotsiin muuttaneiden tai Ruotsissa syntyneiden taiteilijoiden tarinat, joista välittyvät monenlaiset vaiheet ja kohtalot. Kirja maalaa kuvan ruotsinsuomalaisista, joita yhdistävät kieli, karaoke, sauna, luonto sekä tanssiminen suomenkielisen iskelmämusiikin tahtiin. Mukana ovat muun muassa Ruotsissa tunnettu popartisti Miriam Bryant ja hänen äitinsä Outi Köster, laulaja-lauluntekijä Anna Järvinen sekä HIM-yhtyeen pitkäaikainen rumpali Mika “Kaasu” Karppinen eli Gas Lipstick.
Kielen lisäksi musiikilla ja työllä oli keskeinen merkitys siirtolaisten identiteetin ja kulttuurielämän rakentumisessa. Toiselle polvelle kysymykset juurista ja identiteetistä näyttäytyvät erilaisessa valossa, joten suhde suomalaisuuteenkin on muuttunut. Kirjan lopussa Kai Latvalehto valottaa “ruotsinsuomalaiseksi musiikki-ihmeeksi” kutsuttua ilmiötä, jolla viitataan toisen polven ruotsinsuomalaisten muusikkojen voimakkaaseen vaikutukseen Ruotsin nykypäivän musiikkikentällä.
Identiteetti on kokemuksellinen tila, joka näkyy selvästi etenkin musiikissa. Musiikissa näkyy sekä yksilön omakuva että se, kuinka yksilö sijoittuu yhteisöön. Latvalehto kirjoittaa, miten yksilöt ja yhteisöt näkevät ja määrittelevät itsensä kulttuurin, kuten musiikin, kautta. Etenkin kun tarkastellaan siirtolaisuuden ja musiikin yhteyttä, musiikin tärkeyttä on vaikeaa olla huomaamatta. Musiikki on ollut ruotsinsuomalaisille keskeisessä asemassa sekä yksilön että ryhmän oman paikan löytämisessä uudessa ympäristössä.
Kaksikielisen kirjan ovat toimittaneet Marianne Haapoja ja Saijaleena Rantanen. Teoksen on julkaissut Työväen Musiikkitapahtuma ja kustantanut Into Kustannus.