Älä missaa superkokoonpanon keikkaa – Ricky Tick Big Band & Julkinen sana Puistobluesissa

0

Jos olisit halunnut kuulla Ricky Tick Big Band & Julkinen sana -kokoonpanoa kesäfestarilla, etkä pääse Valkeakosken työväenmusiikkitapahtumaan, tule Järvenpään Puistobluesin päätapahtumaan lauantaina 29.6.

Tämä 17-jäsenisen big bandin ja kolmen huippuräppärin, Palefacen, Tommy Lindgrenin ja Redraman, pyhä liitto aikoo lopettaa aktiivitoimintansa jäähyväiskeikkoihin Tavastialla tämän vuoden joulukuussa.

Kokoonpano syntyi vuonna 2010, kun säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhönen kysäisi Palefacelta mahdollisuutta yhteistyöhön. Ensimmäinen RTBB & Julkinen sana -kokoonpanon yhteinen levy Burnaa julkaistiin vuonna 2013. Raskas tuotanto on saanut keikkailla enemmän kuin Pöyhönen alussa uskalsi haaveillakaan.

Jazzin ja räpin genrerajat rikki

Ricky Tick Big Bandin suurin saavutus on, että se on onnistunut murtamaan jazzareiden ennakkoluuloja räppiä kohtaan ja päinvastoin. Vaikutus toivottavasti jää pysyväksi: genrerajat eivät saa erottaa ihmisiä, vaan vetävä musiikki yhdistää.

Vaikka kokoonpano lopettaa aktiivitoimintansa, se nähtäneen yhdessä satunnaisesti myöhemminkin. Sekä Ricky Tick Big Band että Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama jatkavat musiikillisia tutkimusretkiään kukin tahoillaan yhtä arvaamattomasti kuin tähänkin asti.

Kantaaottavuutta yhtyeen tuotannossa on ainakin kappaleessa Ei tunnu missään, jossa Tommy Lindgren pohtii ekologisuuttaan ja on huolestunut muoviroskan määrästä:

Maailma on täynnä huolii
Maailma on täynnä muovii
Eikä vesilintuja voi suojata kukaan
Ne nielee paskan ja kuolee sen mukana
Mul on mieli raskas ja tukala
eikä vieläkään vastaa jumalat

Tiina Pelkonen,
kuva Ville Juurikkala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi