Climate Aid -viikko huipentuu konserttiin

0

Climate Aid -viikolla 18.–24.11. kartutetaan hiilivarastoja myös laulamalla ja soittamalla.

Aluksi suunniteltiin yhtä Climate Aid Finland -konserttia. Tuloksena on tiedettä, taidetta ja tapahtumia täynnä oleva viikko 18.–24.11., joka huipentuu konserttiin Musiikkitalon konserttisalissa lauantaina 23. marraskuuta klo 18. Koska Sitra rahoittaa konserttia, pääsymaksua ei ole, vain varausmaksu 1,5 euroa.

Konsertti-ideaa alkoivat kehittää ilmastonmuutoksesta ihmisoikeuksien näkökulmasta väitellyt tohtori Heta Heiskanen sekä muusikko/säveltäjä Johanna Almark.

– Tapasimme Avohakkuut historiaan -tempauksen yhteydessä noin vuosi sitten. Minua oli pyydetty tapahtumaa varten perustetun Metsäkuoron johtajaksi, Almark kertoo.

Almark on monipuolinen muusikko, joka työskentelee kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, kuoronjohtajana, laulajana ja viulistina. Hän sovitti konsertissa esitettävän musiikin sekä sävelsi uusia lauluja, muun muassa Yes We All Need Hope, jonka teksti on peräisin Greta Thunbergin puheesta.

Uusien sävellysten lisäksi konsertissa esitetään klassista musiikkia (säveltäjät Henry Purcell, Felix Mendelssohn ja Aaron Copland) ja maailmanmusiikkia. Johanna Almark on sovittajanut musiikista tarinallisen jatkumon.

– En ole aktivisti enkä sido itseäni ketjulla kuuseen. Mutta uskon, että musiikilla pystyy saamaan aikaan muutosta ihmisten sydämissä ja päissä, Almark sanoo.

House bandina” toimii sinfoniaorkesteri, joka on koottu vapaaehtoisista ammattimuusikoista ja edistyneistä musiikinopiskelijoista. Solistina laulaa basso Timo Riihonen. Sekakuoroon kuuluu noin sata laulajaa, ja lisäksi esiintyvät Rauha-täti ja Biolapset. Konsertin intendenttinä toimii Tero-Pekka Henell.

Kannattaa toimia nopeasti

Konserttisali on tätä kirjoittaessa varattu lähes täyteen, joten kannattaa toimia nopeasti ja ostaa liput.

Voit myös tulla kuulemaan nuorisokonsertteja Musiikkitalon aulassa samana päivänä klo 16 alkaen. Lisäksi Semifinalissa torstaina 21.11. klo 20 soittavat Valtaisa Luonnontalouskoneisto sekä Vimma.

Semifinalin illan pääsylipputulot lahjoitetaan hiilivarastokeräykseen, jonka varoilla ennallistetaan soita ja istutetaan puita.

Viikon muista tapahtumista täydentyy tapahtumakalenteri.

Climate Aid -viikkoa koordinoi Kansalaisareena.

Tiina Pelkonen
kuva Saara Milton

Lisätietoja
Climate Aid

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi