Jukka Takalolle KSR:n kulttuuripalkinto

0

Laulu ottaa kantaa -työpajojen ohjaaja ja klubikeikkojen isäntä Jukka Takalo on saanut tänä syksynä kaksi palkintoa: Kansan Sivistysrahaston kulttuuripalkinnon ja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon. Kansan Sivistysrahaston kulttuuripalkinto jaettiin 11.12.2021 Työväen musiikkitapahtuman Joulumusareilla.

Kansan Sivistysrahasto myöntää palkintonsa työväenkulttuurin, sivistys- ja valistustyön parissa tehdystä ansiokkaasta työstä. Aknestik-yhtyeestä tuttu Takalo on itsekin tehnyt useita protestilauluja. Mm. muutama vuosi sitten hän teki vapuksi uuden sukupolven työväenlaulun, pätkätyöläisten laulun Ei löysässä hirressä kravattia tarvi. Ajatus laulusta syntyi, kun Takalo kyllästyi ammattiyhdistysliikkeen jatkuvaan soimaamiseen netissä.

Haukiputaalainen Takalo on muun muassa Oulun Ilmakitaransoiton MM -kisojen perustaja ja hän on ollut mukana käynnistämässä Musiikkivideofestivaaleja sekä Oulun juhlaviikkoja. Takalo tunnetaan myös synnyinkylänsä Martinniemen Kurtinhaudan suojelemisen puolestapuhujana.

Takalo tuli mukaan KSL-opintokeskuksen ja TSL ry:n Laulu ottaa kantaa -toimintaan vuoden 2020 alussa vetämällä verkoston ensimmäisen työpajan.

– Ehdimme pitää yhden lähityöpajan ja siihen liittyvän klubin Jyväskylässä, ennen kuin korona iski, muistelee KSL:n silloinen kulttuurituottaja ja nykyinen kehittämisasiantuntija Jutta Lithovius.

– Koronan seurauksena veimme työpajan ja klubin verkkoon. Tämä osoittautui toimivaksi muodoksi, ja tavoitimme ihmisiä ympäri Suomen, kertoo Lithovius.

Jukan ideasta kehittyi myös jatkokurssi eli Kempeleessä pidetyt studiotyöpajat, joissa laulaja-lauluntekijät hioivat kantaaottavat kappaleensa julkaisukuntoon.

– Jukan myötä Laulu ottaa kantaa -työpajat ovat nousseet uudelle tasolle. Hänen ohjauksessaan ovat useat lauluntekemisestä kiinnostuneet saaneet äänensä kuuluviin. Jukalla on paljon tietämystä ja osaamista, jota hän innostuneesti jakaa osallistujille. Hän inspiroi heitä kehittymään kantaaottavina lauluntekijöinä.

Laulu ottaa kantaa -yhteisö onnittelee Jukkaa palkinnoista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi