Kirjamessua ja kisällilaulun ilosanomaa

0

Helsingin kirjamessut menivät ja esittelyssä siellä sekä oheistapahtumissa oli myös kisällilaulukirja.

Erityisen mukava oli käydä ensimmäistä kertaa Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa. Minulta oli mennyt ohi, että Suomalaisen ja Akateemisen lopetettua Helsingin suurmyymälänsä ydinkeskustaan on tullut OIKEA kirjakauppa: hyllyissä sillä on tällä hetkellä 35 000 kirjanimikettä monipuolista kirjallisuutta. Joulukrääsä, arkartelutarvikkeet ja koronadenialistien elämäntapaohjeet loistivat poissaolollaan. Voimakkaasti suosittelen. Kirjojen hiplaaminen livenä on jotain ihan muuta kuin netissä virtuaalisena… https://twitter.com/RosebudBooks

Sivullisessa on pieni esiintymislava, istuimet muutamalle kymmenellä kuulijalle ja asiallinen äänentoisto. Enimmäkseen lavalla haastatellaan uutuuskirjailijoita, ja nykymeiningin mukaan haastattelut tulevat suorina YouTubeen ja jäävät sinne tallenteina. Ossi Peuran kanssa lauleltiin kisällikirjan lauluja tunnin verran, samalla puhuin näiden laulujen merkityksestä suomalaisen mikrohistorian elävöittäjinä. Streamin pääsee katsomaan täältä.

Kaikki tallennetut kirjailijahaastattelut ovat omalla juutuupi kanavallaan, Sivullinen Stage.

Lavalla ei nähtävästi kovin usein musaa ole kuultu – järjestäjät kovin innostuivat. Puuhaillaan nyt pidempää streamiä vielä joulukuulle: rauhanaktivistien pikkujoulut livenä. Palaan asiaan, kun esiintyjälistaa saadaan valmiiksi ja aika sovittua.

Vielä on jäljellä Jyväskylän (27.11) ja Tampereen (3.12) kirjamessut. Kellonajat ja ohjelman laajuus eivät ole vielä varmistuneet. Ensi vuoden alkuun kustantaja valmistelee kirjan ympärille laajempaa kierrosta, Ossin kanssa lähdetään laulamaan. Paikkakunnista varmistumassa on ainakin Kuopio ja Joensuu, varmaan niitä lisääkin tulee. Tähänkin palataan, kun päivämäärät ja paikkakunnat varmistuvat.

Kovasti mukavalta tuntuu, että kirja näin laajalti huomioidaan.

Tipi 4.11.2022

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi