Laulu ottaa kantaa -studiotyöpaja touko-kesäkuussa 2022

0

Onko sinulla sanottavaa? Oletko tehnyt omasta ja kenties kavereidenkin mielestä niin hyvän biisin, että se pitäisi levyttää? Laulu ottaa kantaa -studiotyöpaja tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Työpajaan haetaan demolla, ja valitut osallistujat pääsevät työstämään biisiään ammattilaisten kanssa ensin esituotantovaiheessa etänä ja sitten ihan fyysisesti studiossa. Kaiken kruunaa festarikeikka!

Mitä kantaa ottaminen tarkoittaa?

– Biisisi ei tarvitse julistaa mitään sanomaa, mutta kirkas näkökulma johonkin asiaan antaa laululle voimaa. Jos tuntuu, että et saa ääntäsi kuuluville, kannattaa rohkeasti hakea mukaan, studiotyöpajan ohjaaja Jukka Takalo kannustaa.

Laulu ottaa kantaa -studiotyöpajassa pääset hiomaan oman kantaaottavan laulusi sanoituksen ja sävelmän äänityskuntoon. Lisäksi pääset syventymään ammattimaisen studiotyöskentelyn saloihin ja voit kerätä oppia omia kotistudiosessioitasi varten. Jokainen osallistuja saa ryhmäopetuksen lisäksi myös yksilöohjausta.

Studiotyöpajassa äänitettävät laulut julkaistaan suoratoistojulkaisuna, kasettina ja cd-levynä 30.7.2022 Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa, jossa työpajalaiset esittävät omat laulunsa festarikeikalla. Matkat festareille korvataan ja esiintymisestä maksetaan palkkio.

Haku studiotyöpajaan on nyt auki

Hae mukaan ma 18.4.2022 mennessä tämän linkin kautta. Kerro hakemuksessa kuka olet ja miksi haluat osallistua työpajaan. Liitä mukaan demoäänitys biisistäsi (tyylilaji ja toteutustapa vapaa). Työpajaan otetaan kahdeksan osallistujaa, ja hakijoille ilmoitetaan valinnasta viikolla 17.

Aikataulu
Etäkokoontuminen ke 25.5. klo 17–20 ja ma 30.5. klo 17–20 Zoomissa.
Henkilökohtaiset yksilöohjausajat 2 x 15 min viikoilla 21­ ja 22 erikseen sovittuina aikoina.
Äänitykset studiossa Tuusulassa ti 7.6. klo 18–21, ke 8.6. klo 10–18 ja to 9.6. klo 10–16.
Ohjaaja: Jukka Takalo
Osallistumismaksu
Ilman majoitusta 60 € ja majoituksella 100 € (sis. 2 yötä jaetuissa huoneissa). Maksusta on mahdollista saada maksuvapautus. Lisätiedot maksuvapautuksesta: [email protected]
Lisätietoja
Jaakko Suni, [email protected] ja Riina Näsi, [email protected]

Studiotyöpajassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisemman tilan periaatteilla tavoitellaan tilaa, jossa kaikki pyrkivät omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä ja keskustelua.
-Puhumme toisillemme kunnioittavasti ja arvostavasti –
tulemme erilaisista taustoista ja meillä on erilaista tietoa ja kokemusta. Olemme täällä oppimassa yhdessä.
-Emme syrji sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, vammaisuuden, etnisen taustan, koulutus- tai työtaustan tai muunkaan ominaisuuden perusteella.
-Emme kerro syrjiviä vitsejä.
-Kiinnitämme huomiota erilaisia ihmisiä kunnioittavaan puheeseen.
-Emme kosketa muihin ilman lupaa.
-Annamme tilaa muiden ajatuksille ja mielipiteille.
-Pysähdymme kuuntelemaan.
-Saa kysyä, jos ei ymmärrä.
-Saa keskustella.
-Saa kannustaa.

Studiotilat sisältävät rappusia ja ympäristö on hankalakulkuisempaa maastoa.
Studiotyöpaja on päihteetön.

Työpajan järjestää KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto TSL. Työpaja on osa Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi