Punaviesti

0

Punaviesti, yksi 1970-luvun laululiikkeen ohjelmaryhmistä, toimii edelleenkin satunnaisesti. Hämeenlinnan Sosialistinuorten jäsenet Tiina Pelkonen ja Minna Korhonen perustivat ryhmän vastaiskuna taistolaisten laululiikkeelle vuonna 1973.
Punaviestissä toimi aktiiviaikoina seitsemän lukiolaista. Ryhmä nousi sosialidemokraattien edustusryhmäksi ja keikkaili tiiviisti ympäri Suomea.
Punaviesti kävi Neuvostoliittoon silloin kuuluneessa Ukrainassa sekä pari kertaa Ruotsissa. Myös Pasilan Kakkosstudio, Tampereen Tohloppi ja Pöllölaakso tulivat tutuiksi.
Vuonna 1976 Tipi Tuovinen ja Tiina Pelkonen istuivat Atte Blomin kanssa Love Recordsin sohvilla ja allekirjoittivat levytyssopimuksen. Levystä On lähellänne lämmin on nyt saatavilla myös cd-julkaisu.
Vuonna 2003 Punaviesti piti 30-vuotiskonsertin osana Forssan kokouksen satavuotisjuhlaa. Vuonna 2013 Punaviestillä oli 40-vuotisjuhlakonsertti Valkeakosken Työväenmusiikkitapahtumassa. Konsertissa vieraili Amadeus Lundberg, toisen polven punaviestiläinen, koska hänen äitinsä Maarit Lundberg kuuluu ryhmään.

Punaviestin Facebook-sivu