Seminaari radikaalista kulkurista ja lauluntekijä T-Bone Slimistä

0
Seminaarissa esiintyy myös John Westmoreland, jonka isoisosetä Matti Huhta oli. Kuvassa Westmoreland katsoo isoisosetänsä Matti Huhdan kuvaa.

Yhdysvaltain Ohiossa vuonna 1882 syntynyt ensimmäisen polven amerikansuomalainen Matti Valentin Huhta oli kulkuri ja radikaali ammattiyhdistysaktiivi. Matkoillaan hän kirjoitti laulujen tekstejä, runoja ja kolumneja, joita julkaistiin muun muassa syndikalistisen ammattiliiton Industrial Workers of the Worldin eli IWW:n julkaisuissa. Huhta oli yksi IWW:n kuuluisimmista lauluntekijöistä.

30.8.2021 järjestettävä seminaari kokoaa tutkijat ja taiteilijat keskustelemaan Huhdan eli taiteilijanimeltään T-Bone Slimin elämästä ja töistä. Tilaisuudessa esiintyy myös muusikko ja lauluntekijä John Westmoreland, jonka isoisoäiti oli Matti Huhdan pikkusisko. Lue tästä lisää John Westmorelandin ajatuksia tunnetusta isoisosedästään.

Englanninkielinen seminaari järjestetään 30.8.2021 kello 13–16. Se striimataan ja on kaikille avoin. Lue tästä lisää seminaarista ja ilmoittautumisesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi