Seminaari työväenmusiikista eilen ja tänään

0

 

Työväen Musiikkitapahtumassa pureudutaan työväenmusiikin historiaan ja nykytilaan.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella täyttää tänä kesänä 45 vuotta ja kuuluu Suomen 100-vuotisjuhlatapahtumiin. Se kunnioittaa työväenlauluperinnettä seminaarilla Tieto, taistelu, trauma – Kun laulu ottaa kantaa. Työväen musiikkikulttuurin historiaa luotaavien esitysten lisäksi seminaariin osallistuvat tämän päivän artisteista Jarkko Martikainen ja Karri Miettinen eli Paleface.

Yleisöseminaari järjestetään lauantaina 29.7.2017 Jylhävaarassa kello 11–14.15 ja sisäänpääsy on vapaa.

Työväenmusiikkia on käytetty taistelulauluina, joukkohengen luojana, tarinankerrontana, tiedonvälittäjänä, muistamisen muotona ja surun ilmaisijana. Seminaari esittelee uusia avauksia ja näkökulmia työväenmusiikkiin. Esitelmät valottavat työväenmusiikin eri muotoja, käyttöyhteyksiä ja merkityksiä historiassa ja nykypäivässä muun muassa valistustyön, siirtolaisuuden, naishistorian sekä yksilön ja yhteisön välisen neuvottelun näkökulmista.

Suomi 100 -juhlavuotena ja sisällissodan muistovuoden kynnyksellä on tärkeää pohtia, miten työväenmusiikin perintö näkyy ja kuuluu nykypäivässä. Keskustelun lomassa kuultavat musiikkiesitykset herättävät työväenliikkeen keskeiset teemat eläviksi.

Seminaarin toteuttavat Saijaleena Rantanen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Susanna Välimäki Turun yliopiston Musiikkitieteen oppiaineesta yhteistyössä Työväen Musiikkitapahtuman ja Tyovaenlaulu.fi -portaalin kanssa.

Kuva Palefacesta Mikko Taipale

Klikkaa täältä lisätietoja!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi