John Westmorelake etsii sukunsa historiaa Suomesta

0

Muusikko ja lauluntekijä John Westmoreland, on Suomessa esiintymässä sekä tutustumassa sukunsa juuriin.
John Westmoreland on opiskellut jazzin ja klassisen musiikin säveltämistä Berklee College of Musicissa. Hän soittaa soolokitaraa länsi-afrikkalaisessa fuusiokokoonpanossa Diali Cissokho & Kaira Ba. Myöhemmin Westmoreland opiskeli Perussa Amazonin shamaanien parantavaa musiikkia. Sooloartistina hänen musiikkinsa muistuttaa ilmaisullisesti Leonard Cohenia.
John Westmoreland sattui vuonna 2016 lukemaan Wikipedia-artikkelia sata vuotta sitten vaikuttaneesta mestarillisesta kirjoittajasta ja kulkurista T-Bone Slimistä ja riemastui tajutessaan, että tämä kuuluisa runoilija oli ”uncle Matt”, josta hänen suvussaan joskus puhuttiin. Matti Valentin Huhtaa (1882–1942) eli T-Bone Slimiä arvostetaan yhtenä tärkeimmistä amerikkalaisen radikaalin työväenliikkeen kirjoittajista, jonka tekstit vaikuttivat myös kauan hänen kuolemansa jälkeen Yhdysvaltojen kansalaisoikeusliikkeeseen.
John Westmorelandin tarkoituksena on julkaista T-Bone-Slimistä kirja sekä hänen laulujaan levyllä.
Hän on isoisosetänsä kautta kiinnostunut myös Suomesta ja haluaa tutkia T-Bone Slimin kielen yhteyttä suomalaiseen kieleen ja kulttuuriin ja hakee sitä varten Fulbright-stipendiä pidempää Suomessa oloa varten.
– Etsin myös musiikintekemiselleni uutta luovaa pohjaa tutkimalla suomalaista musiikkia, runoutta ja kieltä.

Teksti ja kuva Tiina Pelkonen

John Westmoreland esiintyy ravintoja Juttutuvassa perjantaina 30. elokuuta 2019 kello 21.00–23.30
Juttutupa, Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi