Työväen Musiikkitapahtuma tutkii ruotsinsuomalaista työväenkulttuuria

0
Sisun vieroitusoireet -konsertissa Valkeakoskella kesällä 2018 lauloivat muun muassa Heidi Kaarto ja Aila Mattila. Kuva Tiina Pelkonen

Millaisia ovat ruotsinsuomalaisten identiteetti, elämäntapa ja musiikki? Osallistu kyselyyn jutun lopussa olevasta linkistä ja auta tutkimusta!

Työväen Musiikkitapahtuman projekti tutkii ja tuo esille ensimmäisen ja toisen polven suomalaissiirtolaisia, jotka ovat muuttaneet työn perässä Ruotsiin tai syntyneet siellä suomalaistaustaiseen perheeseen.

Työväenkulttuuri ruotsinsuomalaisissa siirtolaisyhteisöissä –projekti tarkastelee, minkälaista työväenkulttuuria näissä piireissä löytyy ja miten ruotsinsuomalaisten kulttuuri ja taide ovat muuttuneet maastamuuton jälkeen. Projekti käsittelee myös ruotsinsuomalaisten toisen sukupolven voimakasta esilletuloa musiikin kautta.

Projektissa tutkijoina ovat Saijaleena Rantanen Taideyliopistosta sekä Kai Latvalehto, joka on tehnyt väitöskirjansa ruotsinsuomalaisista Åbo Akademí´hin.

Projektin yhtenä tavoitteena on tuoda taiteilijoita Suomeen esiintymään ja kertomaan tarinaansa Työväen Musiikkitapahtumassa kesällä 2019. Tutkimuksesta ja haastatteluissa kerätyistä tarinoista tehdään kuvakirja. Valokuvaajana toimii AJ. Savolainen.

Kirjan kuvista ja tarinoista rakennetaan myös näyttely, joka kiertää Suomessa ja Ruotsissa. Työväen Musiikkitapahtuma antaa siirtolaistaustaisille ja suomalaisille taiteilijoille ja festivaaliyleisölle tilaisuuden vuorovaikutukseen.

Alla linkit kyselyihin. Toivomme vastauksia lokakuun 2018 loppuun mennessä. Kyselyä saa välittää eteenpäin.

Kysely suomeksi

Kysely ruotsiksi

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttesi
Kirjoita tähän nimesi